Monday, January 28, 2008

Elamise okkaline tee

Eile sai poes natuke raha laristatud ja nagu ikka pakuti Prisma kassas ka SL Õhtulehte. Nagu eestlastele kombeks, võtan kõik vastu, mida niisama antakse:).
Leidsin lehest sellise muheda loo, mille autoriks on Maire Aunaste. Ma ei hakka ütlema, mida ma temast üldjuhul arvan, aga tema seekordne kirjutus oli lahe ja mõtlesin ka siia lisada. Ehk eksib veel mõni loll (nagu mina) siia ära ja saab natuke muiata.

"Kui ma olin kuueaastane, pani ema mind balletti õppima. Vaevalt olin paar positsiooni selgeks saanud, kui Vanemuise balletistuudios hakati lavastama "Lumivalgekest". Kaks maailma kõige ilusamat tüdrukut said Lumivalgekese rolli, enamik lastest mängis pöialpoisse, põtru ja jäneseid, keegi oli ka võõrasema, aga mina olin öökull! Mitte lihtsalt üks öökull, vaid üks k o l m e s t öökullist, kellel kõigil oli kott peas! See oli esimene kord, kus elu ise lõi mul ninast vere välja. Kõik – isegi mäger! – olid laval äratuntavad, aga öökullidel oli peas kole kott. Seisime seal kolmekesi nagu kolm öökulli – silmade asemel kotiriidel helendavad floressentsrõngad! – ning piilusime läbi herneterasuuruste aukude välja. Välja – see tähendas lavale. Augud olid liiga pisikesed selleks, et näha, kas ema-isa ikka on saalis, aga parasjagu suured selleks, et Lumivalgekesele mitte otsa koperdada...
Olin ainult kuuene, aga sellest sain juba aru, et maailm on julm koht. Pärast etenduse lõppu plaksutasid kõik saalis olevad lapsevanemad oma balletisussides ringi paterdavatele maimukestele nii, nagu nad oleksid juba kõik kaiekõrbid, aga meile, kolmele öökullile, ei saanudki ju keegi plaksutada! Sest kust need vanemad pidid aru saama, kes on öökull number üks, kaks ja kolm, nagu kavalehel kirjas oli? Ühesõnaga – baleriinikarjääri lõpetasin ära enne, kui see alata sai, sest sain õigel ajal aru, et mingit karjääri siit ei tule!"

Friday, January 25, 2008

Uus ilmakodanik

Kes veel ei tea, siis 12. november sain ma lapsega maha. Töö oli kiire ja korralik, nagu minu puhul tavaks. Pidasin end suhteliselt hästi üleval. Ausalt! Ma isegi ei karjunud Tõnise peale kogu protsessi vältel. Sosistasin vaid talle: "Tõnis! Ole tasa!"
Tõnis viis hommikul Sassi lasteaeda ja mina arvasin, et mul mingid libavalud blablabla, aga et no lähme käime Keskhaiglas kontrollis- igaks juhuks. Ca kell 10:30 vaadati läbi. Koju ei lastud. Nende väitel ma pidavat hakkama sünnitama.
Kell 13.59 sündis Olivia, 2888g, 50cm.